Elektrische Voertuigen in Actie
Het stadsbestuur stelt zich kandidaat voor het project Elektrische Voertuigen in Actie (EVA) waarbij het gedurende 3 maanden gratis gebruik mag maken van een elektrische wagen. Eandis is één van de kernpartners van het EVA-project, dat de uitdagingen rond elektrische mobiliteit in Vlaanderen wil onderzoeken en aanpakken.
Het stadsbestuur plant in 2013 de aankoop van een elektrische wagen voor de technische dienst uitvoering. Het EVA-project is een uitgelezen kans om de medewerkers reeds te laten kennismaken met de eigenschappen en mogelijkheden van elektrische wagens.

Gedichtendag in Herentals
De veertiende Gedichtendag vindt plaats op donderdag 31 januari 2013. Het is de start van de eerste Poëzieweek die loopt tot 7 februari. In heel Vlaanderen en Nederland vinden tal van activiteiten plaats rond het thema Muziek. Kollectief Maksimaal zorgt met Verzet de Stad – Gedichtendag in Herentals voor een eigenwijs en inventief poëzieprogramma in kasteel Le Paige. Het stadsbestuur ondersteunt dit gemeenschapsvormend project met een subsidie van 550 euro. De stadsdrukkerij drukt 5.000 dichtbundels die op woensdag 30 januari door de leden van Kollectief Maksimaal in de brievenbussen van de centrumstraten worden gepost.

Sport na het werk
Omdat de drempel om lid te worden van een sportclub voor veel mensen te hoog is, biedt het stadsbestuur volgend jaar lessen Zumba aan in de sporthal van De Vossenberg. De lessen vinden plaats op donderdag van 17 tot 18 uur, vlak na de werktijd. Zo wil het stadsbestuur ook de mensen bereiken die het sporten vaak links laten liggen omdat ze later op de avond huishoudelijke taken moeten opknappen. De lessenreeks start op donderdag 10 januari 2013. Deelnemen kost 6 euro per les.

Vijfentwintigste kerstboomverbranding op Krakelaarsveld
KWB Sint-Jan organiseert op zaterdag 12 januari 2011 voor de vijfentwintigste keer een kerstboomverbranding op de hoek van Krakelaarsveld en Veldhoven. De opbrengst van deze kerstboomverbranding gaat naar een goed doel. De stad ondersteunt de organisatie en levert vuurkorven en dranghekken.

Kerstboomverbranding KLJ Noorderwijk
KLJ Noorderwijk organiseert op zaterdag 12 januari 2012 een kerstboomverbranding op de KLJ-terreinen in de Kruisstraat in Noorderwijk. De opbrengst van deze kerstboomverbranding gaat naar de werking van KLJ. De stad ondersteunt de organisatie en levert nadarhekken en twee partytentjes.